Lighthouse Run på Playitas – Min første podieplacering!

En fantastisk ferie er nu slut. Jeg er lige kommet hjem fraferie på Fuerteventura, hvor jeg deltog i det spektakulære Lighthouse Run ved Playitas Resort. Jeg er derfor stolt over at kunne dele, at jeg har erobret min første podieplads til dette utrolige hårde løb.

Om løbet

Lighthouse Run er 13,5 km langt løb, som fører dig gennem det kurperede og golde lanskab ude i ingen ting, indtil man til sidst rammer det 200m høje bjeg der leder op til “La Entallada Lighthouse” og man vender rundt. Løbet starter langs den røde sti mod Las Playitas og leder dig til toppen af fyrtårnet. Lad mig advare dig – det er ikke en flad rute. Du vil støde på små stigninger, der forbereder dig på den store udfordring, nemlig en stigning på 12-15% op til toppen af fyrtårnet, præcis som en bjerg etape i “touren”.

Lighthouse Run landskab

Til selve løbet deltog vi i alt blot 17 “sporty” hotel gæster, som var klar på en udfording. Jeg kunne med samme se at der var flere som så ud til at have mere løbe-erfaring end jeg. De første 5 km var hårde og steg svagt stort set hele vejen, hvilket var utrolig hårdt. Efter ca. 5,5 km kunne man nu se fyrtårnet på toppen af bjerget. Dette skræmmende syn i horsisonten vil jeg aldrig glemme. Efter ca. 6,5 km fuglte der ca. 1,2 km med 12-15% konstant stigning op og ned, med væskedepot på toppen. Jeg har fundet en video fra playitas, hvor man kan se løbere bestige bjeget.

Min første podieplads

Jeg holdte under hele løbet min 3. med 2 og 4 ca. 200m foran og bag mig, og endte derfor lige akkurat på podiet i en tid der hedder 1 time og 2 minutter. At erobre den podieplads var en følelse af triumf, en belønning for de hårde træningsmåneder og udfordringer undervejs. Udsigten fra toppen var dog det hele værd, og det var en oplevelse, jeg aldrig vil glemme. Dette har også givet mig mere blod på tanden for at prøve andre former for løb, end bare de flade distancer, og det er helt sikkert ikke sidste gang jeg har løbet op at et bjerg.

Om Playitas Resort

Playitas Resort, hvor Lighthouse Run finder sted, er mere end bare et sted at overnatte. Det er et sportshotel, der kombinerer luksus med en passion for en aktiv livsstil. Faciliteterne, herunder svømmebassiner, fitnesscentre, holdtræninger og sportsbaner, skaber den perfekte ramme for træning med familier og venner, eller mere professionel sammenhæng. Derudover serveres der sund og nærende mad, som giver dig den energi, du har brug for. Sidst på ugen checkede det danske triathlon landshold nemlig ind på hotellet.

Læs flere indlæg på min løbeblog, hvor du kan finde inspiration og tips om løb.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *