Sådan gennemførte jeg mit første ultraløb! – Aarhus Ø til Silkeborg 55 km

Min kammerat Casper og jeg er begge født og opvokset i Silkeborg, og ligesom jeg, er han også interesseret i at løbe. Casper har længe snakket om at det kunne være sjovt at prøve at løbe hjem til Silkeborg. Ofte svarede jeg at det var alt for lang og svært, men desto mere vi snakkede om desto mere optimistisk blev jeg på ideen.

Derfra begyndte vi så småt at planlægge. Hvad skal vi spise på undervejs? Hvor meget skal vi drikke undervejs? Hvilken vej skal vi løbe? Alle de praktiske ting fik undersøgt og planlagt ned til mindste detalje. Til at hjælpe os på dagen aftalte vi få hjælp af Caspers far som skulle cyklede bag ved os med ekstra vand dunke og gels.

Sådan gennemførte jeg uden at være ultraløber

Lørdag d. 5 august gennemførte jeg så mit første ultraløb. Vi startede ud kl. 10 fra Aarhus Ø og løb stille og roligt mod Brabrand. Vi havde inden vi gik i gang aftalt at drikke vand hver 4 km og gels hver 8 km. De første 20 km gik stille uden nogle skavanker og holdte en pace på om 6:00 pr. km. Der fra blev det kun mere og mere hårdt. De næste 10 km gik udmærket til trods for at smerten benene så småt godt kunne mærkes.

Efter ca. 35 km ramte vi så Silkeborg kommune, hvilket gjorde en stor forskel i det mentale, da man nu kunne genkende området. Da vi ramte maraton distancen befandt vi os i Silkeborg midt by. Her fra vidste vi at den sidste del af ruten mod Kragelund skulle blive hård med flere bakker. Vi fik dog kæmpet os igennem med støtte fra familier og venner undervejs på ruten, hvilket var en kæmpe hjælp til at holde gejsten oppe.

Efter næsten 6 timer kom drejede vi ind af indkørslen og var i mål. Det var en kæmpe forløsning efter en lang og hård kamp! Når jeg ser tilbage på det, var det en mega fed oplevelse og sjovt at udfordre sig selv på en ny måde. I forhold til forberedelsen og selve løbet, ville jeg ikke have gjort noget anderledes da løbet gik over alt forventning. Jeg kan kun anbefale andre i at kaste sig ud disse anderledes og “hjemmelavet” løb. Dog bør man overveje om man kan få hjælp undervejs og at lave det med en makker for at få den bedste oplevelse.

Herunder ses billeder fra mit ultraløb – læs gerne flere indlæg på min løbeblog her!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *