Mit mål om Marathon på under 3 timer – Vejle Ådal Halvmarathon

Vejle Ådal Halvmarathon er forholdsvis flad rute, hvilket gør den ideel til at lave PR. Jeg har tidligere deltaget 2 gange, hvor sidste gang var i 2021. Her løb jeg tiden 1 time og 35 minutter, hvilket var 4 min. hurtigere end da jeg løb H.C. Andersen halvmarathon bare en måned forinden.

Delmålet: Halvmarathon på 1 time og 25 minutter: Vejen mod at nå et Marathon under 3 timer, begynder med at sætte realistiske delmål. Et af mine delmål er at løbe en halvmarathon på 1 time og 25 minutter. Dette mål kræver en kombination af hård træning, dedikation og en solid strategi. Her er nogle trin, jeg bruger for at nå dette mål:

  1. Træningsplanlægning: Skræddersy en træningsplan, der fokuserer på fart, udholdenhed og styrke. Intervaltræning, tempoløb og lange langsomme ture er afgørende for at forbedre hastighed og udholdenhed.
  2. Korrekt ernæring: En afbalanceret kost med tilstrækkelig protein, kulhydrater og sunde fedtstoffer er afgørende for at give din krop brændstof til træning og restitution.
  3. Recovery og hvile: At lytte til kroppen og give den tilstrækkelig hvile er lige så vigtigt som træningen selv. Overbelastning kan føre til skader, der sætter dine mål tilbage.
  4. Mentalt fokus: Udvikl mentale strategier til at tackle udfordringer under løb. Positiv tænkning og visualisering af målet.
  5. Løbsdeltagelse: Tilmeld dig løb, der passer ind i din træningsplan, og brug dem som målepunkter for din fremgang. Her har jeg valgt Vejle Ådal Halvmarathon, fordi det er løb jeg har løbet 2 gange før og derved kender ret godt.

Mod målet: Marathon under 3 timer i København

Når halvmarathonmålet er nået, er det tid til at skubbe grænserne endnu længere. Drømmen om at løbe et marathon på under 3 timer er en høj ambition, men med den rette tilgang er det opnåeligt.

Ønsker du at løbe halvmarathon under 1.30 se mit træningsprogram her!

Konklusion: At gå fra at have et mål om at løbe et halvmarathon på 1 time og 25 minutter til at erobre et marathon på under 3 timer er en rejse, der kræver engagement, tålmodighed og dedikation. Hver kilometer, hvert træningspas og hver milepæl bringer dig nærmere din ultimative målsætning. Ved at følge en struktureret træningsplan. Rejsen er udfordrende, men belønningen er en følelse af stolthed over at have overvundet sine egne grænser.

Vil læse mere om mig og mine mål se mere på min løbeblog her! eller følg med min daglige træning på min Strava!

Du kan også tilmelde dig Vejle Ådal Halvmarathon her!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *